Het hoofdkantoor van Alheembouw

Staden, België

In projecten, Hopper, Pantagruel, Inumbra

Het hoofdkantoor van Alheembouw
Tools for togetherness

Alheembouw positioneert zich als een duurzame bouwpartner en projectontwikkelaar binnen de private, industriële en publieke sector.

Hun ultramoderne kantoorgebouw kwam er na een samenwerking met architectenbureau B2A en verschillende aspecten zijn specifiek gericht op de mensen. De cilindervormige architectuur bestaat uit glas, aluminium en beton en geeft het geheel, zowel binnen als buiten, een transparante uitstraling.

Verbinding op verschillende niveaus

Om een beter gevoel van welzijn te creëren op kantoor zorgen verschillende buitenpatio's voor een betere verbinding tussen de verschillende afdelingen en hun teamleden. Ze bieden ook een uitzicht op natuurlijke elementen en brengen meer daglicht naar binnen. Op de patio's van de bovenste verdieping staan een aantal Hopper-picknicktafels waar de medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten van het uitzicht over de landelijke omgeving. Op het terras van de benedenverdieping sluiten verschillende Pantagruel-picknicktafels met Inumbra-parasols mooi aan bij het ronde gebouw. Werknemers en bezoekers kunnen er even ontspannen tijdens hun lunchpauze.

Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Alheembouw
Foto's door Beeldcollectief
BURO II & ARCHI+I